Duurzaamheidsbeleid

De visserijdagen Stavoren vindt het net als de visserijsector belangrijk dat we zuinig omgaan met de mooie omgeving waarin wij leven, feestvieren en mogen werken. Om ons mooie evenement goed te kunnen laten slagen op een verantwoordelijke manier hebben wij als bestuur een duurzaamheidsbeleidsplan opgesteld. Wij hopen dat jullie als bezoeker met ons willen samenwerken om ook in de toekomst dit mooie evenement in deze prachtige en gezonde omgeving aan het IJsselmeer te kunnen voortzetten.

  • Wij willen samen met jullie het afval zoveel als mogelijk gaan scheiden, hiervoor hebben we verschillende afvalbakken beschikbaar gesteld in diverse kleuren waarop duidelijk is aangegeven wat er in hoort.
  • Wij zullen gebruik maken van PET drinkbekers.
  • Ons evenement vindt plaats op en rond het water, probeer met elkaar te voorkomen dat er zwerfafval in het water terecht komt. Zie je ergens afval liggen raap het op en breng het in een van de vele aanwezige afvalbakken.
  • De vele bezoekers kunnen zelf meedragen aan een duurzaam evenement door te kiezen voor groen vervoer; carpoolen, openbaar vervoer met onze mooie treinverbinding, de elektrische auto waarmee je dicht bij het evenement kunt parkeren om je auto weer volledig op te laden of gewoon gezond op de fiets er zijn genoeg mogelijkheden.